Kvinnerolla og matkulturen

av Bodil Nordjore , Astri Riddervold
Forlag:Bakeverkstedet
Format:Innbundet
Språk:NYN
Utgitt:2016
Antall sider:303
Vekt:1400
Kategori:Lokallitteratur
Nøkkelord: Matkultur
Område: Kviteseid (Telemark)

Beskrivelse av boken

Tørrfisk, sild og klippfisk
Historie &oppskrifter

Med denne boka ynskjer Astri og eg å formidle verdien av kunnskapen om kvinnerolla i eit historisk perspektiv. Me gjev deg innhaldet av kulturmodellen og korleis ein kan nytte den i dag for å forstå kultur. Me ser at det er viktig å formidle tidligare generasjonars kunnskap. For oss er ikkje tradisjon og kultur rett eller urett, dei er til ei kvar tid levande der dei er.
Bodil og Astri er opptekne av gode og reine råvarer, og den reine smaken – her vil du få mange oppskrifter på korleis du på ein enkel måte kan trylle fram matrettar av sild, klippfisk, boknafisk og lutefisk. Det er viktig for meg at du finn glede i denne boka. Det er ei sterk, nær og skildrande historie om Astri og hennar liv i oppvekst under krigen og korleis kvinneperspektivet har utvikla seg i henne etter desse hendingane.
Bodil Nordjore

Tekst tatt frå baksida på boka.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere