Sammen om matglede

av Helge Christie
Forlag:fjellheimen forlag
Format:Innbundet
Språk:Norsk
Utgitt:2010
Antall sider:182
Vekt:1200
Kategori:Historie og samfunn
Nøkkelord: lokalmat , foreldrehjelp , Historie
Område: Tolga (Hedmark) , Tynset (Hedmark) , Røros (Sør-Trøndelag)

Beskrivelse av boken

Rørosregionen har opparbeidet seg ry som ledende i Norge innenfor lokal matproduksjon. Herdan er dette mulig, her hvor karrige bygdesamfunn klamrer seg fast oppunder skoggrensa langt inne i landet? Hvilke tradisjoner for mat, smak, delikatesser, oppskrifter og appetitvekkende opplevelser knytter seg til dette landskapet? Om hvordan tenker de som produserer maten ? Denne boka handler om menneskene, naturen og kulturen i Røros-traktene. Her bor det produsenter som tar vare på mattradisjonene våre, og serverer dem på nye måter for nye generasjoner. Et eksempel på det er Rørosmeieret, som feirer 10-årsjubileum i 2010. Meieriet vokste fram gjennom et enormt felles løft i regionen sammen med Rørosmat, Smakeriet og det lokale matengasjementet.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere