Heimover

av Gjert Tømmeraas
Forlag:Mediekontakt
Format:Innbundet
Språk:Bokmål, dialekt
Utgitt:2013
Antall sider:78
Kategori:Lyrikk
Nøkkelord: Diktbok , Tekstbok , Heimover
Område: Bodø (Nordland) , Hamarøy (Nordland)

Beskrivelse av boken

Gjert Tømmeraas er født og oppvokst i Vassbotn på Hamarøy og bor i Bodø. Han er lærerutdannet med norsk og historie som spesialfag. Tømmeraas var i mange år lærer i grunnskolen og videregående skole, programmedarbeider i NRK og høgskolelektor og dekanus ved Høgskolen i Bodø.

Gjert Tømmeraas har tidligere vært medforfatter av ei diktsamling, skrevet tre bøker med nordnorsk humor, ei bok om klengenavn brukt i Nord-Norge, to diktbøker og ei bok om maleren Jens Kornelius Ellingsen fra Drag i Tysfjord.

DIKTBOK
Jeg kvier meg litt for å kalle dette ei "diktbok" og bruker heller ordet "tekstbok". "Diktbok" høres så forpliktende ut, både når det gjelder form og innhold. Av erfaring vet jeg dessuten at ordet "dikt" kan skremme leserne. Stort sett er tekstene i "Heimover" ikke dyptpløyende og analyserende. De er mer å betrakte som enkle "skisser" av stort og smått i hverdagen i nord. Men enkelte tekster egner seg godt som grunnlag for videre resonering og diskusjon.

De som har lest mine andre diktbøker, vil nok kjenne igjen noen tekster fra disse bøkene. Jeg har nemlig tatt med noen få tekster herfra. Tekster jeg selv er glad i, og som betyr noe spesielt for meg.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere