Mat fra Nord-Norge

av Eirik Nilsen
Forlag:Sans forlag
Format:Innbundet
Språk:Norsk
Utgitt:2013
Antall sider:250
Vekt:1138
Kategori:Lokallitteratur
Nøkkelord: matoppskrifter , Nordland , Oppskrifter , Finnmark , Troms , Matglede , Barndomsminner , Kulturhistorie
Område: Råde (Østfold)

Beskrivelse av boken

Mat fra Nord-Norge presenterer 90 typiske retter og bakverk fra Nord-Norge. Norske tradisjonsretter som bringer frem gode minner fra barndom med enkle og gode oppskrifter fra mormors kjøkken. Boken er rikt illustrert med matbilder, naturbilder, jaktbilder og bilder fra fiskefeltene.

Eirik Nilssen
(f. 1958) er oppvokst på Senja i Troms. Han har studert ved Westerdals School of Communication og arbeidet som magasin- og bokdesigner i Hjemmet Mortensen og som art director i reklamebransjen. Han arbeider idag i reklamebyrå som designer og matfotograf for flere av landets ledende kokker og næringsmiddelprodusenter.

Han har tidligere gitt ut kokeboken Mat fra Senja som ble kåret til Skandinavias tredje beste kokebok i den internasjonale kokebokkonkurransen Gourmand World Cook Book Awards. Kokeboken Mat fra Nord-Norge er bok nummer to i en serie på tre bøker som fokuserer på norske tradisjonsretter. Bok nummer tre kommer i 2016.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere