Øya, sjøen og livet

av Helge Arnulf Sølvberg
Forlag:Bokbyen Forlag
Format:Innbundet
Utgitt:2016
Kategori:Lokallitteratur
Område: Tvedestrand (Aust-Agder)

Beskrivelse av boken

Nils Even og Gundine – En familiekrønike frå Sandøya

Boken er skrevet som en familiekrønike med utgangspunkt i Nils Even Olsen (1850-1945) og ektefellen Gundine Evine Andreassen (1851-1931). De har ikke vært fremtredende mennesker som har fått plass i historiebøkene. De er imidlertid representative for menneskene i de sørlandske uthavner. Boken forteller om deres liv, og den forteller litt om deres røtter og om deres etterkommere.

Boken er da også et forsøk på å gi et bilde av mennesker og livet på Sandøya fra begynnelsen av 17-hundretallet og frem til 1950-tallet. Boken vil dermed kunne være av interesse for langt flere enn dem som er direkte etterkommere.

Forfatteren er klinisk psykolog og familieterapeut, har i mange år hatt ledende stilling ved Sørlandet sykehus (og tidligere Eg psykiatriske sykehus) og er kjent av mange fra undervisning og som foredragsholder. Hans temaer fremfor noe har vært familiesamspill og psykiske lidelser, hva som gir styrke i møte med livets drama og hvordan man skal unngå å bære videre tidligere generasjoners lidelse og smerte. Han har utgitt flere vitenskaplige artikler over disse temaene i internasjonale fagtidsskrifter og bøker, og har utgitt boken "Oppvekst med psykiske lidelser hos nære pårørende", en lærebok for helse- og sosialutdanningene på universitets- og høyskolenivå (Gyldendal 2011).

Han har engasjert seg sterkt i lokalhistorie, og har de siste årene hatt flere artikler i tidsskriftet for Sandøya historielag

http://shop.tvedestrandbok.no/nettbutikk/ya%20sjen%20og%20livet%20?3&productId=185812

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere