Fyrbøteren på "Jo" - Sverre Eldrups opplevelser vinteren 1940

av Knut Frognes
Forlag:Bokbyen Forlag
Format:Innbundet
Utgitt:2015
Kategori:Biografi og dokumentar
Område: Fredrikstad (Østfold) , Oslo (Oslo) , Drammen (Buskerud) , Horten (Vestfold) , Sandefjord (Vestfold) , Kragerø (Telemark) , Tvedestrand (Aust-Agder) , Kristiansand (Vest-Agder) , Stavanger (Rogaland) , Bergen (Hordaland) , Flora (Sogn og Fjordane) , Molde (Møre og Romsdal) , Trondheim (Sør-Trøndelag) , Mosvik (Nord-Trøndelag) , Bodø (Nordland) , Tromsø (Troms) , Alta (Finnmark)

Beskrivelse av boken

Fyrbøteren på ”Jo” kom i 1994, og har vært utsolgt i mange år. I 2015 er det 75 år siden torpedobåten ”Jo” ble bombet ved Lyngør i Tvedestrand. Vi markerer dette med ny utgave av boka om de dramatiske hendelsene og det siste slaget norske torpedobåter var involvert i. Som Knut Frognes skriver i forordet: ”... dette er historien om en liten krig. Ikke ulik andre småkriger rundt om i Norge i første halvdel av april 1940. Men denne lille krigen var faktisk Den Kongelige Norske Marines siste motstandskamp i sørøst-Norge.”
Boka har nytt format og omslag, men innholdet er som i 1994, og baserer seg på historien slik Sverre Eldrup fortalte den til sin bror Nils mens minnene var ferske.
Det er denne levende og følelsesladede beretningen som i hovedsk holder stimen og farten oppe gjennom boka - helt til kjelene slukner for godt den 17. april 1940.
Knut Frognes er tidligere marinedykker, forfatter, manusforfatter i film- og tv-produksjonsselskapet Media-Service og mangeårig medredaktør av lokalhistoriske årbøker. I 2008 ga han også ut boka Tegn i stokk og stein.

http://shop.tvedestrandbok.no/nettbutikk/Fyrbteren%20p%20Jo?7&productId=151512

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere