Henry Lawson - I sol og regn på slitne bein

av Håvard Rem (Redaktør) , Åsmund Forfang (Oversetter)
Forlag:Bokbyen Forlag
Format:Innbundet
Utgitt:2014
Kategori:Lokallitteratur
Område: Arendal (Aust-Agder)

Beskrivelse av boken

Utvalgte dikt og noveller

gjendiktet av Håvard Rem og Åsmund Forfang

Henry Lawson er Australias nasjonaldikter. Han er blant de best kjente australske diktere og forfattere fra kolonitiden og blir omtalt som Australias største forfatter. Lawsons fortellinger og dikt har vært viktig i utviklinga av en egen australsk identitet, og han er oversatt til flere språk.

Henry Lawson var en nyskapende sosialrealistisk forfatter som fikk fattigfolk og arbeidsfolk til å rette ryggen. Livet og forfatterskapet hans gir stadig inspirasjon til opplesere, skuespillere, andre forfattere, filmskapere, koreografer i ballett – og den politiske venstresida i Australia.

I alt ni novellesamlinger og sju diktsamlinger kom ut mens han levde. Og det han dikta står seg. Flere av dikta og noveller som The Drover’s Wife, The Union Buries Its Dead og Telling Mrs Baker blir stadig lest og omtalt som grunnsteiner i australsk litteratur og identitetsbygging.

Henry Lawson (1867-1922) var sønn av Niels Hertzberg Larsen fra Tromøy ved Arendal og Louisa Albury fra Mudgee i New South Wales.

Dikt gjendikta av Håvard Rem, noveller oversatt av Åsmund Forfang, litteraturfaglig artikkel av Kari Mentyjærvi og biografisk artikkel av Jan Kløvstad.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere