Hvor går Nord-Norge?: bind 1: tidsbilder fra en landsdel i forandring

av Svein Jentoft (Redaktør) , Jens-Ivar Nergård (Redaktør) , Kjell Arne Røvik (Redaktør)
Forlag:Orkana Akademisk
Format:Innbundet
Språk:Bokmål
Utgitt:2011
Antall sider:344
Vekt:790
Kategori:Historie og samfunn
Nøkkelord: Nord-Norge , Fiskeripolitikk , Samfunnsanalyse , Offentlig forvaltning , Politikk , Olje- og gassutvinning , Olje
Område: Årdal (Sogn og Fjordane) , Gaular (Sogn og Fjordane) , Jølster (Sogn og Fjordane) , Førde (Sogn og Fjordane) , Naustdal (Sogn og Fjordane)

Beskrivelse av boken

Nord-Norge omtales ofte som mulighetenes landsdel med rik tilgang på naturressurser som olje, gass, mineraler, fisk og områder for havbruk. Dette er ressurser som kan sikre fremtidens arbeidsplasser og velferd, ikke bare for landsdelen, men også for nasjonen. Men de tradisjonelle næringene er i ferd med å miste sitt fotfeste. Nyetableringer innenfor olje, oppdrett og finans mangler sikker lokal forankring. Kulturlivet preges av lokaliseringsdiskusjoner, og debatten om samiske rettigheter virker mer splittende enn samlende. Motsetningene i regionen er blitt dypere og mer synlige. Denne boken tar pulsen på Nord-Norge, og trekker opp sentrale utviklingslinjer innenfor bl.a. næringsliv, politikk, økonomi, utdanning, forvaltning og kultur.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere