Telemarksmat

av Bo Lilledal Andersen , Tove K. Breistein (Illustratør)
Forlag:Det Norske Samlaget
Format:Innbundet
Språk:Nynorsk
Utgitt:2006
Antall sider:160
Vekt:850
Kategori:Lokallitteratur
Nøkkelord: Kokebøker , Telemark
Område: Porsgrunn (Telemark) , Skien (Telemark) , Nome (Telemark) , Kviteseid (Telemark)

Beskrivelse av boken

Dette er den store boka om mat frå Telemark, full av gode oppskrifter med kjøt og fisk, bakst, supper og nydelege dessertar - alt typisk for Telemark. Kokkane som har laga maten, kjem frå sagnomsuste Dalen hotell, og boka har eit eige kapitel om hotellet og om gourmetmaten staden er kjend for. I tillegg til mat og kulturhistorie inneheld Telemarksmat intervju med kjende telemarkingar som snakkar om gode matminne frå heimfylket og deler oppskrifter med lesarane; Kristin Halvorsen, Sigmund Groven, Alf Cranner, Jahn-Otto Johansen, Knut Buen, Bjørg Vik og fleire. Boka er gjennomillustrert.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere