Motmakt - tilsvar i ti år

av Brigt Kristensen
Forlag:forenklet forlag
Format:Pocket
Språk:Norsk, nynorsk
Utgitt:2015
Antall sider:230
Kategori:Historie og samfunn
Nøkkelord: politikk , lokalpolitikk
Område: Bodø (Nordland)

Beskrivelse av boken

Korleis vinn mektige utbyggingsinteresser fram i ein mellomstor by? Les den ukjente historia om da Bodø kommune i realiteten førte første sak for motparten - og tapte 8,9 millionar for å ta vare på Saltstraumen. Og da det blei lagt lokk på det politiske oppgjøret om byggeskandalane. Like viktig: Ka kan vi lære av den vellykte kampen for miljøet og allemannsretten i Saltstraumen?

Dette er også historia om sjukeheimen som måtte vente i to år på full opning. Og rus- og psykiatritilbodet som står tomt på ubestemt tid - mens konserthuset Stormen berre måtte tas i bruk frå dag éin.

Les om Avisa Nordland som til slutt alltid kjem ut til forsvar for deg mektige - for sentralisering, nedbygging av matjord, gigantiske kjøpesentra og miljøskadelig privat matpakkekjøring.

Boka viser også den "humanitære stomakta" Norge som militær bandhund for USA - ofte med "forsvars"byen Bodø i sentrum. Videre er her graving under oerflata i konflikten i Palestina-Israel. Og omtale av den stille undergravinga av norsk språk og kultur. Les også om strategi for forandring, om forskjellen mellom SV og Rødt - og om sant og falskt omkring det myteomspunne 70-tallet.

I eit vidt spekter av tekstar frå det siste tiåret, er her og dokumentasjon av folkelig motstand. Boka er først i pennen av ein som aktivt har deltatt i det offentlige ordskiftet og i organisering av motkrefter mot rådande politikk.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere