Rød sone

av Asbjørn Jaklin
Forlag:Vigmostad & Bjørke
Format:Innbundet
Språk:Bokmål
Utgitt:2014
Antall sider:345
Kategori:Krim og spenning
Nøkkelord: Den kalde krigen , Mehamn , Mehamnulykken , Kald krig
Område: Stryn (Sogn og Fjordane) , Lebesby (Finnmark)

Beskrivelse av boken

Den tidligere jagerflygeren Peter Barrow blir funnet død på et hotellrom i Tromsø. Alexander Winther, journalist i Nordlys, nøster i saken og oppdager at flere av Barrows tidligere skvadrons-kolleger også er døde. Finnes en sammenheng mellom dødsfallene? Gravingen i flygernes fortid vekker minner om tiden som soldat i Afghanistan, og det tærer på forholdet mellom Alexander og kjæresten, Vivi. Da en kollega i NRK blir forsøkt myrdet, innser Alexander at noen vil gjøre alt for å holde fortiden skjult.
Mot et bakteppe av iskald krig og atomtrussel på tidlig 80-tall, vever Asbjørn Jaklin inn virkelige historiske hendelser i "Rød sone." Mehamn-ulykken er sentral.
Asbjørn Jaklin er tromsøværing, journalist i Nordlys, historiker og krimforfatter. Han har skrevet en rekke dokumentarbøker. Den mest kjente er "Nordfronten - Hitlers skjebneområde," som ble nominert til Brageprisen i 2006. Jaklin debuterte som krimforfatter i 2012 med "Svart frost". "Rød sone" er hans andre kriminalroman om journalist Alexander Winther.

Kjøp boken fra en av våre bokhandlere